gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Het uiterlijk van een woning wordt voor een belangrijk deel bepaald door de voorgevel. Het is het visitekaartje van uw woning en daarbij moet de gevel u tegen alle weersomstandigheden waarin we leven beschermen. Deze kunnen tegenwoordig behoorlijk heftig zijn. Toch kan het in de meeste gevallen noodzakelijk zijn om niet alleen de voorgevel te renoveren, maar om alle gevels van het huis te renoveren. Gevelrenovatie kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn als er een scheur in de muur is ontstaan, of als de voegen niet meer in orde zijn. In veel gevallen zal men ook overgaan tot gevelrenovatie als de gevels ernstig vervuild zijn. Dit, de vervuiling, verkort niet alleen de levensduur van de gevel maar het heeft ook nog een negatieve invloed op de isolerende werking van de gevel en dus ook de waarde van het huis. Wanneer u de werkzaamheden laat uitvoeren door een gerenommeerde vakman, dan kunt u ervan op aan dat de gevels weer als nieuw zijn wanneer men het werk achter de rug heeft. Wij werken met de beste middelen die nodig zijn om uw gevel te renoveren. Vaak moeten de gevels schoongemaakt worden, moeten de voegen opnieuw gedaan worden en moet de gevel geïmpregneerd worden om deze waterafstotend te maken. In enkele gevallen zullen wij ook overgaan tot het isoleren van de gevel om te voorkomen dat er binnen in uw huis vocht kan ontstaan. De specialist die u inhuurt zal vaak een combinatie van verschillende werkzaamheden toepassen om er de gevel(s) weer als nieuw te laten uitzien. Indien het huis is opgeknapt, zal ook de waarde van de woning stijgen. In dit artikel bespreken we enkele items die bij gevelrenovatie aan bod kunnen komen, waaronder:

gevelrenovatie
  • schoonmaken van gevels
  • voegen van muren
  • impregneren
  • spouwisolatie

Bij vragen omtrent gevelrenovatie kan u ons uiteraard altijd vrijblijvend contacteren!

Gevelrenovatie en het schoonmaken van de gevels

gevelrenovatie

Voordat men gevels gaat schoonmaken, zal er eerst onderzoek worden gedaan in verband met de methode die beste is voor de bestaande situatie van uw woning. Gevelreiniging kan in bepaalde gevallen een zeker schaderisico met zich meedragen. Uiteraard zijn wij hier volledig op voorzien, zodat u zich hierover geen zorgen hoeft te maken. Reiniging van de gevel kan namelijk zowel met een mechanisch, als met een chemisch middel beschadiging veroorzaken. De muur zou kunnen verpoederen of verschilferen. Ook kan er een afbrokkeling optreden. Wanneer men gaat schoonmaken, zal het metselwerk en de natuursteen aangetast kunnen worden. Als hiermee geen rekening gehouden wordt, kan de steen poreuzer worden en meer vocht opnemen, maar zoals eerder vermeld werd, zijn wij hier allemaal op voorbereid! Het is natuurlijk allemaal aan een vakman, zoals diegene waarmee wij werken, om dergelijke zaken te beoordelen.

Gevelrenovatie door zandstralen

gevelrenovatie

Om uw gevels schoon te maken, kunnen wij verschillende technieken gebruiken. Zo kunnen we gebruik maken van zandstralen. Bij deze manier van reinigen worden er zandkorrels met een hoge kracht tegen uw gevel geblazen. Door de kracht hiervan, zullen de korrels het vuil van de muur afschuren. Hierbij zal de gevel er weer als nieuw uitzien. De manier van zandstralen wordt vooral toegepast bij bakstenen. Tijdens dit zandstralen kan men de muur ook impregneren.

Gevelrenovatie door stoomreinigen

Uw gevel, die nog in een uitstekende staat is, kan ook door andere oorzaken vervuild zijn. Denk hierbij aan graffiti of verf. Om uw gevel hierbij schoon te maken, kunnen wij overgaan tot nevelstralen, zandstralen of stoomreinigen. Bij de manier van stoomreinigen, wordt er uiteraard stoom gebruikt. Wanneer de vervuiling van uw gevel niet extreem is, kunnen wij deze methode toepassen. Deze methode is geschikt voor zaken zoals mos, klimop en dergelijke. Bij stoomreinigingen wordt het water verhit tot 145 graden Celcius en de stoom wordt dan met een hogedruk op de gevel gespoten. De lichte vervuiling zal op deze manier worden verwijderd. Voor ernstig vervuilde gevels is stoom alleen niet voldoende. Hierbij zal stoom, samen met een speciaal reinigingsmiddel worden gebruikt. Door dit reinigingsmiddel is men in staat de aanwezige verfresten te verwijderen en ook eventuele graffiti. Tevens kan men op deze wijze roetaanslag en dergelijke verwijderen. De specialist zal moeten nagaan wat voor een reinigingsmiddel erbij moet worden gebruikt.

Andere methoden

Van zodra de gevels schoon zijn, is het belangrijk dat ze ook geïmpregneerd worden. Hierdoor zal een gevel veel langer schoon blijven. Door het impregneren wordt voorkomen dat vocht van buiten naar binnen kan. Wel zal het vocht dat inwendig aanwezig is door de muur naar buiten kunnen gaan. Doorslaand vocht moet men te allen tijde voorkomen. Indien de gevel zeer ernstig is vervuild, dan kan men hem reinigen door middel van stralen. Hierbij zal men water op de gevel spuiten waarin een straalmiddel is opgelost en dat onder een zeer hoge druk. Wat men hierbij als straalmiddel kan en mag gebruiken, is afhankelijk van de soort stenen die schoon gemaakt moeten worden. Daarom moeten dergelijke werkzaamheden uitgevoerd worden door de specialist. Zij weten wat ze kunnen en mogen doen om een ernstig vervuilde gevel schoon te maken. Daarnaast wordt er tegenwoordig ook nog laser reinigen toegepast. Dat is een zeer arbeidsintensieve methode, omdat het vuil door licht wordt verdampt. Het werkt het minst verstorend op lichte gevels. Wanneer er metaalpigmenten in de steen zitten die gereinigd moeten worden, kan deze methode niet worden gebruikt.

Gevelrenovatie en het voegen van een muur

Het kan voorkomen dat de voegen van een muur in een zeer slechte staat verkeren. Kapotte voegen zijn onverzorgd, maar ook zijn ze zeer schadelijk voor de woning. Doordat de voegen beschadigd zijn, kan er gemakkelijk vocht inkomen. In dat geval kunnen er scheuren ontstaan als er vorst is. Op deze manier kunnen er dus scheuren ontstaan waardoor de muren aan sterkte verliezen. Wil men dat oplossen, dan kan u ervan uitgaan dat het vernieuwd moet worden. Het is dus alleen op te lossen door het herstellen en het renoveren van de voegen. Dat is over het algemeen geen goedkope oplossing. U zal een vakman, zoals ons bedrijf, nodig hebben om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Op de eerste plaats zal men de voegen moeten uitkappen. Daarna kan men de voegen weer gaan opvullen. Dat kan op een speciale manier gebeuren. Het kan een voeg zijn die opgelegd moet worden, of eventueel verdiept moet worden aangebracht. Voegen moeten door een vakman worden aangebracht. Hij, die de voegen opnieuw aanbrengt, kan het uiterlijk namelijk veel beter maken, maar ook verpesten. Wanneer het er niet uitziet, dan kan de waarde van het huis behoorlijk in waarde verminderen. Wanneer u het door een vakman laat doen, dan zal men vooraf de prijs bespreken. Dat gaat over het algemeen per vierkante meter. Een voeger is niet de persoon die de voegen schoonkapt. Wilt u de prijs lager houden? Dan kan u het schoonkappen van de voegen in principe zelf doen. Het is geen moeilijke bezigheid, maar het zal niet snel gaan. U moet er in dat geval ook rekening mee houden dat u geen ervaring heeft en uiteraard ook geen vakman bent.

Gevelrenovatie en impregneren

Indien u het karakter van het huis wilt blijven bewaren, maar wanneer u last hebt van vochtplekken, dan kan u de muur laten impregneren. Op de eerste plaats moet de gevel hiervoor worden schoon- en stofvrij gemaakt worden. Het impregneermiddel dat zal worden gebruikt, om de gevel te impregneren, is onzichtbaar wanneer het is verwerkt. Het voordeel van het impregneren is dat het vocht niet in de woning kan dringen, maar dat hij het vocht wel kan uitademen. Hierdoor zal de spouw droog blijven en kan men daarna de spouw isoleren.

Gevelrenovatie en spouwisolatie

Wanneer de gevel helemaal is gereinigd en geïmpregneerd, kan men spouwmuurisolatie laten aanbrengen. Ook dit moet door een vakman gebeuren. Het aanbrengen van een spouwmuurisolatie zal over het algemeen niet langer duren dan 2 dagen. Er worden gaten in de muur geboord en door deze gaten wordt dan de BK Foam in de spouw gespoten. Het materiaal is waterafstotend, zodat de binnenmuur altijd droog zal blijven. Door het aanbrengen van een spouwmuurisolatie, zal u minder energie gaan gebruiken. Dit is niet alleen goed voor de energierekening, maar ook voor het milieu. Afhankelijk van de woning kan dat voor een rijhuis tot wel 15% besparing opleveren en voor een vrijstaand huis toch wel 25%.

Gevelrenovatie en subsidies

Voor het renoveren van uw buitengevel kan u als particulier premies aanvragen. Wij kunnen u daarover meer informatie verschaffen, indien u dit wenst natuurlijk. De bekendste subsidie is toch wel de renovatiepremie. Er zijn natuurlijk enkele voorwaarden verbonden aan deze subsidies en waarvoor u dus in aanmerking moet komen.

Gevelrenovatie offerte aanvragen

Wanneer uw gevel aan renovatie toe is en uw wilt dit door een goede aannemer laten gebeuren, dan kan u een offerte aanvragen. Wij kunnen uw gevel reinigen of een spouwmuurisolatie aanbrengen. Als u een offerte aanvraagt, kunnen wij bij u langskomen en alles ter plaatse bekijken. Vervolgens zetten wij alles op papier om een correcte offerte te berekenen. Wanneer u onze offerte vervolgens ontvangt, dan zal u zien dat wij kwaliteit leveren tegen een correcte prijs. Wij voeren uw werken in het grootste vertrouwen uit. Daarom kiezen wij ervoor om, voor de werkzaamheden beginnen, met u samen te zitten en vervolgens de hele offerte punt voor punt door te nemen. Nadien kan u eventuele veranderingen doorgeven. Wanneer de hele offerte is doorgenomen en de aantekeningen staan ook op de offerte, dan moet de offerte ondertekend worden. Op deze wijze kunnen wij voorkomen dat er achteraf problemen zullen ontstaan.

Vraag hier eenvoudig en vrijblijvend uw offerte aan!

offerte